8 Αυγούστου 2022

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια της Άνδρου

Στην παλαίφατο πάλαι ποτέ γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και της Οσίας Ειρήνης, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια της Άνδρου, τελέσθηκε απόψε, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας, Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Νικόλαο Ιωαννίδη, τον Εφημέριο της περιοχής, Πρεσβύτερο Γεώργιο Παπαγεωργίου και Εφημερίους της νήσου και με την παρουσία πολλών ευσεβών Ανδρίων προσκυνητών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημασία του ονόματος, με το οποίο εισοδεύουμε στη ζωή μας, επισημαίνοντας το εννοιολογικό περιεχόμενο του ονόματος Ειρήνη, η οποία στις μέρες μας έχει εκλείψει από τις σχέσεις ορθοδόξων Κρατών και ανθρώπων, και κάλεσε τους παρισταμένους να προσεύχονται για την επικράτηση της άνωθεν Ειρήνης, η οποία θα φέρει και την Ειρήνη στις διακρατικές και διαπροσωπικές σχέσεις!
Τέλος, εμνήσθη με συγκινητικούς λόγους του αειμνήστου Σεβαστοκράτορος και Δευτεροκτίτορος της Μονής Ελευθέριου Πολέμη, ο οποίος εξ αγάπης προς την Εκκλησία επισκεύασε, συνετήρησε και διέσωσε την σε ερειπιώδη κατάσταση ευρισκόμενη Ιερά Μονή.