21 Ιουλίου 2024

«Ευλαβικό Προσκύνημα στη Μικρασία της καρδιάς μας…»

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ευχαρίστως ενημερώνει τον ευσεβή λαό της ότι με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας, διήμερο επετειακών εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής με θέμα: «Ευλαβικό Προσκύνημα στη Μικρασία της καρδιάς μας…», το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου ε.έ.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες τέθηκαν υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχουν λατρευτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και αποσκοπούν, αφενός μεν, στο να προβληθεί ο  Ελληνορθόδοξος Πολιτισμός της Μικράς Ασίας, αφετέρου δε, να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική Μνήμη και να αναδειχθεί η καταλυτική συμβολή των προσφύγων αδελφών μας στη σύγχρονη Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος προσκαλούν τον λαό της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τις εν λόγω εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 & ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Ø  ΣΑΒΒΑΤΟ 4 & ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022:

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ (4 ΙΟΥΝΙΟΥ), ΩΡΑ 11.00, «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ».

Ø  ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022:

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΖΩΗ ΓΚΕΝΑΚΟΥ, τ. ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΣΑΣ».

ΕΝΑΡΞΗ: ΩΡΑ 19.30, «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ».

Ø  ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022:

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ,

Ι. ΝΑΟΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ & ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΟΣ ΑΓ. ΑΝΝΗΣ ΑΙΓΙΟΥ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ,

ΕΝΟΡΙΑΚΟ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ι. ΝΑΟΥ.

Ø  ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022:

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ:

«ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ…», ΜΕ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΩΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΠΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ & ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ.

ΕΝΑΡΞΗ: ΩΡΑ 19.30, “ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ»” (είσοδος ελεύθερη).