28 Ιουνίου 2022

Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης στο Μανιάκι

Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας τιμήθηκε και φέτος η επέτειος της Μάχης του Μανιακίου και η θυσία του Ήρωος Αρχιμανδρίτου Γρηγορίου Δικαίου ή Φλέσσα, γνωστού ως Παπαφλέσσα, στον τόπο θυσίας του, στο Μανιάκι Μεσσηνίας.

Της επιμνημόσυνης δέησης προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, τον οποίον πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος και οι εφημέριοι της Αρχιερατικής Περιφερείας Χατζή Πυλίας.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μανιακίου, εκπρόσωποι των Οικογενειών Φλέσσα και Δικαίου και εκπρόσωποι εθνικο-τοπικών συλλόγων.

Ακολούθησε η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Σταύρο Νικολόπουλο, Οικονομολόγο και Ιστορικό και εορτή με ποιήματα μαθητών, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής.