29 Μαρτίου 2024

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Κικλίς

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Κιλκίς, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, του εξ Ερμουπόλεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και του οικείου Μητροπολίτου Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, με τη συμμετοχή Πρεσβυτέρων και Διακονων στην οποία παρέστησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημ. Κυριακίδης και Αντιδήμαρχοι, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο κατά σάρκα αδελφός του κεκοιμημένου Ιεράρχου κ. Ιωάννης Σιγάλας και πολλοί πιστοί, οι οποίοι προσήλθαν με τάξη για να προσευχηθούν στη μνήμη του μακαριστού Ποιμενάρχου τους.
Τον θείο λόγο, κατά προτροπή του Σαβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’,ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Παραβολή του Ασώτου, τονίζοντας ότι όλοι μας φεύγουμε από την Οικία του Πατρός και όλοι μας επιστρέφουμε σ’ αυτήν, η πόρτα της οποίας είναι πάντοτε ανοιχτή, χωρίς να χρειαστεί να την χτυπήσουμε κατά την επιστροφή μας, και ο Πατέρας μας είναι πάντοτε έτοιμος να μας δεχθεί χωρίς ποτέ να μας ρωτήσει το πώς και το γιατί.
Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον νέο Μητροπολίτη Κιλκισίου Σεβασμιώτατο κ. Βαρθολομαίο και του ευχήθηκε πολυχρόνια και καλλίκαρπη ποιμαντορία, υπογραμμίζοντας ότι ο αοίδιμος Εμμανουήλ και όλοι οι Μητροπολίτες της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης δεν είναι μόνο θεματοφύλακες της πίστεως και των θρησκευτικών παραδόσεων, αλλά και ακρίτες, που φρουρούν τις Θερμοπύλες των ιερών και των οσίων της Πατρίδος μας, διπλή διακονία, για την οποία δίκαια θα τους ανταμείψει ο Κύριος, και ευχήθηκε για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Κιλκισίου Εμμανουήλ, του εξ Ερμουπόλεως,ενώ μετέφερε τις ευχές των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου και ποτέ Θήρας κ. Επιφανίου, με τους οποίος ο μεταστάς συνεδέετο με μακροχρονίους και αδιατάραχτους δεσμούς πνευματικής φιλίας, καθώς και του ιερού Κλήρου και του λαού της Σύρου.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τους δύο Μητροπολίτες για την παρουσία τους.
Ακολούθως οι Ιεράρχες μετέβησαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου και τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Εμμανουήλ.