28 Μαρτίου 2024

Άγιο Όρος και αρνητές του εμβολίου

Ποια πρόσωπα θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, μετά τις καταγγελίες για μοναχούς του παρασύρουν πιστούς να μην εμβολιάζονται – Πληροφορίες για δημιουργία «πνευματικής οργάνωσης» με μέλη πολέμιους του εμβολίου

Μοναχοί και ασκητές, πολέμιοι του εμβολίου, συνεχίζουν την αντιεμβολιαστική τους εκστρατεία, προκαλώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Εισαγγελέας άσκησε δίωξη, ύστερα από καταγγελίες του ιερομόναχου Ιωσήφ, ότι μοναχοί του Αγίου Ορους παρασύρουν πιστούς να μην εμβολιάζονται, ενώ δίωξη έχει ασκηθεί και για την περίπτωση του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά, ο οποίος φέρεται ότι πιέστηκε από κάποια μοναχή και έναν γιατρό να μην πάει στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν δηλώσεις Αγιορείτη μοναχού για αντιεμβολιαστές μοναχούς, που με τη ρητορική τους καλούν πιστούς να μην εμβολιαστούν και ευθύνονται για πολλούς θανάτους.

«Οι ιερομόναχοι αυτοί που βγαίνουν έξω κι εξομολογούν έχουν πεθάνει πολύ κόσμο», κατήγγειλε, σε συνέντευξή του στο «Βήμα Ορθοδοξίας», ο ιερομόναχος Ιωσήφ, συμπληρώνοντας ότι οι ίδιοι «συμβουλεύουν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο και ότι ο κορωνοϊός είναι μία απλή γρίπη». Με βάση τις δηλώσεις αυτές, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι καταγγελλόμενοι μοναχοί και να διακριβωθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί ο καταγγέλλων να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και περιστατικά ώστε να ελεγχθούν με τη σειρά τους ποινικά.

Στην περίπτωση του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας, η Εισαγγελία Αγρινίου εξετάζει εάν υπάρχουν ευθύνες για την καθυστερημένη μεταφορά του στο νοσοκομείο, παρότι είχε εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα του κορωνοϊού. Έχουν ήδη κληθεί συγκεκριμένα άτομα προκειμένου να διευκρινίσουν ποιος είχε την ιατρική ευθύνη για την παραμονή του στο σπίτι του από την ημέρα που διαγνώστηκε θετικός, έως τη στιγμή που διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σε άσχημη κατάσταση.

Στόχος της έρευνας είναι να φανεί εάν η παραμονή στο σπίτι ήταν επιλογή συγκεκριμένων προσώπων, πέραν του ιδίου και κατά πόσο αυτή στέρησε πολύτιμο χρόνο με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αναστραφεί.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, το διάστημα κατά το οποίο παρέμεινε στο σπίτι του, ενώ νοσούσε από κορωνοϊό, βρισκόταν ανάμεσα σε συγγενικά του πρόσωπα, τον αδελφό του και τα ανίψια του, καθώς και μια μοναχή γιατρό, η οποία τον φρόντιζε, λαμβάνοντας συμβουλές για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη από γιατρό του Βόλου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha TV, η ηγουμένη, έχει κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο που επήλθε ο θάνατός του, μετά από την πολυήμερη νοσηλεία του στο Nοσοκομείο. Επίσης, αναφέρει πως η ηγουμένη, σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια των Αρχών, συνεργαζόταν στενά με τον αρνητή-γιατρό από τον Βόλο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, και να χάσει τη ζωή του από κορωνοϊό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν: «Το εμβόλιο δεν ήθελε να το κάνει. Πήγαινε σε κάποιον γιατρό, γερόντισσα ήταν αυτή η γιατρός, δεν ήταν στο Νοσοκομείο η γιατρός αυτή… Οπωσδήποτε έχει πελάτες, πολλούς πελάτες». «Αυτή τον κουράριζε, έπρεπε να έχει κάνει το εμβόλιο και να πάει και σε νορμάλ γιατρούς» είπε άλλη κάτοικος, η οποία ανέφερε ότι η ηγουμένη διατηρεί και ιατρείο, ωστόσο δήλωσε «δεν ξέρω τώρα τι κάνει, μετά τον θάνατο, δεν την είδα καθόλου». Η ίδια κάτοικος κατέληξε: «Σε έναν κανονικό γιατρό μπορεί και να ζούσε».

Το Αγιον Ορος

«Προπύργιο» κατά του εμβολίου θεωρείται το Αγιον Ορος παρά το γεγονός ότι έχουν χαθεί περισσότεροι από 20 μοναχοί από κορωνοϊό. Δεκάδες επίσης, είναι τα κρούσματα που έγιναν γνωστά ενώ συνεχίζονται οι «θεωρίες συνωμοσίας» και το αντιεμβολιαστικό κήρυγμα. Τις τελευταίες ημέρες, αποφεύγεται η έντονη αρθρογραφία, και οι μοναχοί εξαντλούν τα τηλέφωνα και τα μηνύματα με κλειστές ομάδες φίλων όπου μπορούν να μοιρασθούν ελεύθερα τις απόψεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δημιουργηθεί μία πνευματική οργάνωση στην οποία μετέχουν πολέμιοι του εμβολίου, που επικαλούνται και τον Παΐσιο για να προσθέσουν άλλη δυναμική στα κηρύγματά τους.

protothema.gr