26 Ιουνίου 2022

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος σε Κιλκίς και Σαντορίνη

Στο Κιλκίς και στη Σαντορίνη βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου προκειμένου να παραστεί στις Ενθρονίσεις των νέων Μητροπολιτών Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου. Με αμφοτέρους τους δύο νέους ιεράρχες ο ποιμενάρχης μας συνυπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και  με την ιδιότητα του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας της Εκκλησιαστικής Σχολής, μετέβη στο ακριτικό Κιλκίς και παρέστη στην Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος τυγχάνει απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας και εις εκ των τριών εν ενεργεία επαρχιούχων Μητροπολιτών, αποφοίτων της Σχολής, που κοσμούν το σεπτό Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Χθες Σάββατο  27 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδος κ. Συμεών μετέβη στη νήσο Σαντορίνη όπου παρέστη στην Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, η οποία τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Φηρών Σαντορίνης.

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του νέου Μητροπολίτου Θήρας κ. Αμφιλοχίου με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών και άλλων Μητροπολιτών.