1 Φεβρουαρίου 2023

Άρης Σερβετάλης: Τι ξεκαθαρίζει η εταιρεία παραγωγής της παράστασης “Ρινόκερος”

Η εταιρεία παραγωγής του “Ρινόκερου” επιβεβαιώνει ότι ο Άρης Σερβετάλης είχε δηλώσει από το καλοκαίρι την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει στη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, εφόσον τα θέατρα λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους.ADVERTISING

Παίρνοντας θέση, μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση γιατί δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους, η εταιρεία παραγωγής “Τεχνηχώρος”, τονίζει ότι “θεωρούμε καθήκον μας να αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και τους συντελεστές της παράστασης” και επισημαίνει πως οι συγκεκριμένες ενέργειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Άρης Σερβετάλης: Η ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής

“Ως εταιρεία παραγωγής της παράστασης ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ και βλέποντας να αναπτύσσονται διάφορες παραφιλολογίες γύρω από την αποχώρηση του πρωταγωνιστή μας από την παράσταση, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο Άρης Σερβετάλης είχε δηλώσει από το καλοκαίρι την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει στη συγκεκριμένη παράσταση εφόσον τα θέατρα λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους κλειστούς χώρους, η αποχώρησή του κρίθηκε από τη μεριά του δεδομένη.

Ως εκ τούτου θεωρούμε καθήκον μας να αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και τους συντελεστές της παράστασης.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η εταιρεία παραγωγής
Τεχνηχώρος”

Πώς αντέδρασαν οι ηθοποιοί της παράστασης “Ρινόκερος”

Την περασμένη Πέμπτη, οι ηθοποιοί της παράστασης “Ρινόκερος” έσπασαν τη σιωπή τους και πήραν θέση σχετικά με την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ηθοποιοί της παράστασης εκφράζουν τη λύπη τους για τη διακοπή της παράστασης λόγω της αποχώρησης του Άρη Σερβετάλη, σημειώνοντας ότι “ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του”.

Οι ηθοποιοί του “Ρινόκερου” υπογραμμίζουν πως δεν θεωρούν “ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας” και ότι “η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση”.

“Τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά”, συμπληρώνουν. Ως εκ τούτου, υπογραμμίζουν ότι χθες συναντήθηκαν με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίστηκε ομόφωνα η παράσταση να συνεχιστεί και να γίνει αντικατάσταση του Άρη Σερβετάλη.

Η ανακοίνωση των ηθοποιών της παράστασης “Ρινόκερος”

Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «Ρινόκερος» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας  Άρη Σερβετάλη.

Παρ’ όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών. Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ»