9 Δεκεμβρίου 2021

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανήμερα της εορτής των Εισοδίων στο Βύρωνα -Αναλυτικό ρεπορτάζ

Σήμερα στις 17:30 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έφτασε στο Ιερό Μετόχι Αναλήψεως, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, του Αγίου Όρους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης εκφώνησε ένα σύντομο χαιρετισμό – καλωσόρισμα του υψηλού προσκεκλημένου, τον οποίο ανταπέδωσε από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ακολούθησε η αποκάλυψη του οδοδείκτη με την μετονομασία του δρόμου μπροστά από την είσοδο της Ιεράς Μονής Αναλήψεως, σε οδό «Αγίου Ιερώνυμου Σιμωνοπετρίτου» και Eσπερινός.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σε επίτιμου Δημότη Βύρωνα, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 ετών στον Πατριαρχικό Θρόνο και τιμώντας το πολυεπίπεδο κοινωνικό, ανθρωπιστικό, περιβαλλοντικό και πνευματικό του έργο.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ παρέστη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου κατά την υποδοχή του στην πόλη του Βύρωνα:

Η είσοδος του Παναγιωτάτου στο Καθολικό του Ιερού Μετοχίου και ο Πανηγυρικός Εσπερινός:

Ο θερμός χαιρετισμός προς τον Παναγιώτατο εκ μέρους του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, Αρχιμ. π. Ελισαίου:

Η ομιλία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στο Καθολικό του Ιερού Μετοχίου στον Βύρωνα Αττικής για την επίσημη Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου:

Θερμό χαιρετισμό απήυθυνε ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτινός:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον τάφο του Αγίου Ιερωνύμου:

Καλωσόρισμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, στο Αρχονταρίκι του Σιμωνοπετρίτικου Μετοχίου Αναλήψεως του Κυρίου στον Βύρωνα: