6 Δεκεμβρίου 2023

Ζάκυνθος – Αλαλούμ με το τελεσίγραφο του Μητροπολίτη στους ιερείς για εμβολιασμό

Στη Ζάκυνθο επικρατεί αναβρασμός για την απόφαση του μητροπολίτη να καθαιρέσει έναν ιερέα και να δώσει προθεσμία σε άλλους 13 για να εμβολιαστούν. Σε ολόκληρη τη χώρα εικόνες που βάζουν σε σκέψεις. Αφού όχι μόνο οι έλεγχοι που υποτίθεται ότι θα ξεκινούσαν το πρωί έμειναν στα χαρτιά, αλλά κάποιοι έμπαιναν μέσα ακόμα και δίχως προστατευτική μάσκα.

Από τις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, μέχρι την καρδιά της Αθήνας και νοτιότερα στην Ζάκυνθο, οι ίδιες σκηνές. Με πιστούς να μπαίνουν όπως και τις προηγούμενες μέρες για να προσευχηθούν και έλεγχος να μην γίνεται πουθενά.

Οι εικόνες στην είσοδο της εκκλησίας στην περιοχή του Χαριλάου, είναι ενδεικτικές. Κάποιοι περνούν δίχως μάσκες αφού όπως πιστεύουν αυτή τους είναι αχρείαστη μέσα σε μια εκκλησία και άλλοι ψάχνουν μάταια κάποιον υπεύθυνο του ναού για να δείξουν τα πιστοποιητικά τους.

Κανονικά και βάσει των όσων είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, η είσοδος στους ναούς θα έπρεπε να γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή με αρνητικό τεστ. Με τα πρόστιμα που προβλέπονται να είναι τσουχτερά τόσο για τους πιστούς που δεν θα συμμορφωθούν όσο και για τους υπεύθυνους των εκκλησιών. Παρόλα αυτά στην πράξη ελάχιστα πράγματα φάνηκε να έχουν αλλάξει.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη, ο επίτροπος μας λέει ότι το πρωί έγιναν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, αλλά αυτοί είναι αδύνατον να συνεχιστούν.

Στη Ζάκυνθο κεντρικό θέμα παραμένει η απόφαση του Μητροπολίτη να καθαιρέσει έναν ανεμβολίαστο ιερέα και να δώσει προθεσμία σε άλλους 13, επίσης ανεμβολίαστους, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.

Ένας εκ των 13 που βλέπει το χρόνο να μετράει αντίστροφα μιλάει στο Live News για το τελεσίγραφο του Μητροπολίτη. Η κίνηση του Μητροπολίτη προκάλεσε την οργή ορισμένων που έφτασαν στο σημείο να πετάξουν τρικάκια σε δρόμους του νησιού.

Νέο μήνυμα σε όσους ιερείς αρνούνται να εμβολιαστούν έστειλε το πρωί και ο μητροπολίτης Δωδώνης.

Σημειώνεται πως ο Μητροπολίτης Διονύσιος είχε απευθύνει συστάσεις και προειδοποιήσεις εδώ και αρκετό καιρό για την απόφασή του και είχε ζητήσει από όλους στη Μητρόπολή του να είναι εμβολιασμένοι.

Αντίστροφη μέτρηση για τους ανεμβολίαστους ιερείς στη Ζάκυνθο

Ο Μητροπολίτης στη Ζάκυνθο έδωσε προθεσμία 10 ημερών, η οποία λήγει την Πέμπτη, στους ιερείς για να εμβολιαστούν, ωστόσο οι 14 εξ αυτών αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Την ίδια στιγμή ένας 50χρονος ιερέας δίνει τη προσωπική του μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς βρίσκεται σε απλή κλίνη Covid, με τους γιατρούς να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μη διασωληνωθεί. Ο ιερέας δεν είχε εμβολιαστεί, ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν είναι αρνητής του εμβολίου.

«Είμαστε κατά της υποχρωετικότητας και είναι κρίμα και αμαρτία να τους πετάξει έξω ο Μητροπολίτης μας», δήλωσε πιστή από τη Ζάκυνθο. «Είναι κρίμα να μην μας αφήνουν να μπούμε στην εκκλησία και να κάνουμε το εμβόλιο. Προκειμένου να είμαι στο Άγιό μου θα κάνω rapid test. Δεν επριμένω να μου πει ο γιατρός και ο επιστήμονας, ακούω τον Άγιό μας».

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Θετικός βρέθηκε στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο οποίος είναι αρνητής της μάσκας, ιδιαίτερα σε χώρους όπου επικρτεί συνωστισμός. Γι’ αυτό το λόγο είχε παραπεμφθεί άλλωστε για ανυπακοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσεί με ήπια συμπτώματα και βρίσκεται στο σπίτι του, όπου παρακολουθείται από προσωπικό γιατρό.