29 Μαρτίου 2024

Ν. Ηλιόπουλος: Η πρόταση της Ιεράς Συνόδου απλά εκθέτει ακόμα περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη

«Σήμερα μάθαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει μεταξύ άλλων και την ικανότητα να ταξιδεύει πίσω στον χρόνο», σχολιάζει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Χθες επιχειρηματολογούσε υπέρ της εξαίρεσης της εκκλησίας από τα μέτρα προστασίας. Σήμερα μάθαμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι κόντρα στην χθεσινή του άποψη, επικοινώνησε με την Εκκλησία της Ελλάδας και το αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνίας ήταν η σημερινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου λήφθηκε σε χθεσινή συνεδρίαση», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Η γελοιοποίηση της κυβέρνησης και η προσπάθεια πολιτικάντικης εκμετάλλευσης των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, θα ήταν μικρό πρόβλημα – αφού πλέον είναι κάτι συνηθισμένο – αλλά αυτή τη φορά σχετίζεται με ένα σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας».

«Για να τελειώσει αυτό το γαϊτανάκι ανευθυνότητας και υποκρισίας, καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για υποχρέωση τεστ κατά την είσοδο ανεμβολίαστων πιστών στις εκκλησίες. Η πρόταση της Ιεράς Συνόδου, που κινείται στο ίδιο πνεύμα, απλά εκθέτει ακόμα περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη», καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος.