19 Απριλίου 2024

Επεισόδια από αντιεμβολιαστές στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Darwin της Αυστραλίας

Ομάδα αντιεμβολιαστών δημιούργησε επεισόδιο εν ώρα Θείας Λειτουργίας και Δοξολογίας για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Darwin της Αυστραλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Dailymail.com».

Ενώ οι πιστοί συμμετείχαν στη Λειτουργία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αντιεμβολιαστές άρχισαν να κραυγάζουν συνθήματα εναντίον των εμβολίων. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τη σημασία της για το Ελληνικό Εθνος και την Ομογένεια της Αυστραλίας.

Πολλοί από τους εκκλησιαζόμενους μαγνητοσκόπησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τα επεισόδια και τις φωνές των αντιεμβολιαστών, οι οποίοι συνέκριναν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με τις προτροπές και εντολές για εμβολιασμό. Μία γυναίκα μάλιστα ρώτησε «εάν μπορείτε να στέκεστε εδώ και να βγάζετε ομιλίες και να λέτε ότι σέβεστε αυτούς τους ανθρώπους που πέθαναν για μας υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας στην οποία εισέβαλαν εχθροί, τι μας περιμένετε να κάνουμε όταν κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να εισβάλλουν στα σώματά μας ώστε κι εμείς να έχουμε τις ίδιες ελευθερίες;».

Οι αντιεμβολιαστές έβαλαν στο στόχαστρό τους τον δήμαρχο του Darwin Κον Βατσκάλη (Kon Vatskalis) και την αρχηγό της αντιπολίτευσης Λία Φινοσκιάρο (Lia Finocchiaro) οι οποίοι ήταν ανάμεσα στο εκκλησίασμα. Μια γυναίκα πλησίασε τον κ. Βατσκάλη από πίσω και τον ρώτησε «ξέρεις τι γιορτάζεις σήμερα». Εκείνος προσπάθησε να την καθησυχάσει πριν αποχωρήσει, ενώ η γυναίκα τον ακολουθούσε κραυγάζοντας στα ελληνικά.

Ο κ. Βατσκάλης αργότερα χαρακτήρισε το περιστατικό «προσβλητικό» και «ανησυχητικό». Δήλωσε πως «παραμένω σταθερός στους εμβολιασμούς και προτρέπω τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Εθνικος κηρυκας