21 Φεβρουαρίου 2024

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία στον Ι.Ν.Ευαγγελισμού Ευόσμου

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό  Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο και τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του κ. Δημητρίου Μούτσου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή και εστίασε στις δύο σκηνές που αποτυπώνονται εκεί από τη ζωή ενός πλουσίου ανθρώπου και τη ζωή ενός φτωχού. Ο πρώτος φαίνεται ότι απολαμβάνει τη ζωή του και τα αγαθά της, ενώ ο δεύτερος υποφέρει και οδυνάται γευόμενος κάθε μέρα την περιφρόνηση και καταφρόνια των ανθρώπων.

Τα πράγματα ανατρέπονται, όταν πέφτει η αυλαία σε τούτη τη ζωή: ο πένης  και καταφρονεμένος Λάζαρος απολαμβάνει τα αγαθά της Βασιλείας του Θεού σε αντίθεση με τον πλούσιο που βιώνει την οδύνη της κόλασης. 

Στη σημερινή εποχή, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, οι άνθρωποι αντιγράφοντας τη ζωή της αυτάρκειας του πλουσίου αρνούνται  την αιωνιότητα. Κατασκευάζουν ιδιωτικούς παραδείσους. Ανάγουν σε παράδεισο τον ίδιο τους τον εαυτό.

Τι είναι όμως ο  Παράδεισος και τι  η κόλαση; Παράδεισος είναι η κοινωνία με τον Θεό και με τους ανθρώπους. Κόλαση είναι η απουσία της αγάπης. Παράδεισος είναι ο άλλος, ο αδελφός. Ο εαυτός μας συνιστά την κόλαση μας».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, απευθύνθηκε στον υποψήφιο διάκονο με τα παρακάτω λόγια:

«Στο νου σου, αγαπητέ μου Δημήτρη,  να είναι πάντα οι μορφές των διακόνων που επέλεξαν οι Απόστολοι και διακρίθηκαν για την αγάπη τους προς το Θεό.

Προσπάθησε να παραμείνεις διάκονος και να καταγγέλλεις τη Βασιλεία των Ουρανών».

Συμμαρτυρία έδωσε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και πνευματικός πατέρας του διακόνου π. Γεώργιος Μίλκας.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος.