Η εορτή της Μετακομιδής Λειψάνου Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα (11 και 12 Οκτωβρίου)

Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, το απόγευμα, επί τη 24η επετείω της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός, στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, στο Κήρυγμά του, ανεφέρθη στο αγωνιστικό φρόνημα του τιμωμένου Αγίου και ετόνισε την ανάγκη τέτοιων μορφών και στις μέρες μας, ως κινητήριο δύναμη για έξοδο από την παρακμή.

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, το πρωΐ, επί τη 24η επετείω της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο για την ευλογητή παρουσία του στις πανηγυρικές εκδηλώσεις και ευχήθηκε «να γίνουμε το φως του κόσμου», όπως ο συμπολίτης μας Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, ο Φωτιστής των Ρώσων.