Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Τις φωνές τους για τη συμφιλίωση των λαών ένωσαν σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος με τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας και Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αγγλίας Τζάστιν Ουέλμπι, κατά τη συνάντησή τους, που πραγματοποίησαν στο Κάιρο, στην Πατριαρχική Επιτροπεία, στην περιοχή Χαμζάουι της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Και παίρνοντας αφορμή από τα λόγια του Αρχιεπισκόπου της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής επεσήμανε ότι «είναι πολυτέλεια η διχόνοια μεταξύ των εκκλησιών και μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι λοιπόν, από τη δεύτερη έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στο Κάιρο, κηρύσσουμε μαζί με τον Σεβασμιώτατο, τη συμφιλίωση των λαών», είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Θεόδωρος, υποδεχόμενος θερμά τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι.

Και συνέχισε: «Είμαστε μία μικρή γειτονιά, που όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζούμε κάτω από τον Ήλιο της Δικαιοσύνης. Στους μετανάστες, στους πρόσφυγες, στους ανθρώπους που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι, σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας και λέμε «ο Χριστός εν τω μέσω ημών» για να μας χαρίσει ειρήνη και αγάπη».