Στην τελετή ιδρύσεως Έδρας Οικολογίας και Περιβάλλοντος ο Οικουμενικός Πατριάρχης

O Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας παρέστησαν στην τελετή ιδρύσεως Έδρας Οικολογίας και Περιβάλλοντος, που φέρει το όνομά τους, στο Πανεπιστήμιο του Λατερανού


H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με την Α. Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο παρέστησαν την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021, στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο του Λατερανού, κατά την τελετή ιδρύσεως της έδρας Οικολογίας και Περιβάλλοντος, που φέρει το όνομα του Πάπα και του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Στο κατάμεστο από Καρδιναλίους, κληρικούς, ακαδημαϊκούς, μέλη του Διπλωματικού Σώματος και φοιτητές αμφιθέατρο μίλησαν η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Εξοχ. κυρία Audrey Azoulay, ο Σεβ. Καρδινάλιος Angelo De Donatis, Καγκελλάριος του Πανεπιστημίου, ο Εντιμ. κ. Vincenzo Buonomo, Πρύτανης και στο τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας.

Η έδρα αυτή της UNESCO, όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές, θα συμβάλει στην καλύτερη γνώση των θεμάτων της προστασίας του περιβάλλοντος, αυτού του δώρου του Θεού προς την ανθρωπότητα.

Το απόγευμα οι δύο Εκκλησιαστικοί Ηγέτες συμμετείχαν στην καταληκτήρια εκδήλωση της ετήσιας συνάντησης που οργάνωσε και εφέτος η κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου στον ιστορικό χώρο του Κολοσσαίου.

Στην εκδήλωση αυτή παρέστησαν εκπρόσωποι και των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών Μόσχας, Σερβίας και Ρουμανίας, καθώς και των λοιπών Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών και λοιπών Ομολογιών και θρησκευτικών Κοινοτήτων. Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Εξοχ. κ. Angela Merkel, Καγκελλάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Το βράδυ ο Πατριάρχης ευλόγησε την τράπεζα στην κατοικία της Πρέσβεως του Λιβάνου στην Ιταλία Εξοχ. κ. Mira Dahir.

———————-

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου