Επίσκεψη στην Ουγκάντα στις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β ‘εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί από 11 έως 18 Οκτωβρίου 2021 την Ουγκάντα.

Ο κύριος σκοπός της ποιμαντικής επίσκεψης του είναι να τιμήσει τη μνήμη του Μητροπολίτου Ιωνά ο οποίος κοιμήθηκε εν Κυρίω στις 5 ης Σεπτέμβρη του 2021, και να τελέσει την επιμνημόσυνη Δέηση στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Namungoona (40 ημέρες μετά την κοίμηση).

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος αποδίδει σεβασμό στον Αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Θεόδωρο Νανκιάμα το 2016

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Μακαριώτατος θα πραγματοποιήσει ποιμαντική επισκέψεις στα πνευματικά του παιδιά σε διάφορα κέντρα Ορθόδοξης Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως της Καμπάλα, όπου επίσης αναμένεται να τελέσει τον καθαγιασμό του ναού στην Αγία Paraskavi Ορθόδοξο Μοναστήρι στην Busaana στις 14 Οκτώβριυ 2021. 

Ο Μακαριώτατος επίσης θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Γκούλου (Βόρεια) και Ανατολική Ουγκάντα ​​την οποία ευλόγησε και ίδρυσε τον Νοέμβριο του 2018 κατά τη διάρκεια της Ιεράς Συνόδου και επίσης, θα ευλογήσει όλους τους Ουγκάντες και το Έθνος της Ουγκάντας γενικότερα. Ο Πάπας αναμένεται επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Ουγκάντας, διπλωματικές αποστολές στην Ουγκάντα ​​μεταξύ άλλων.