21 Φεβρουαρίου 2024

Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λόγω της Επετείου των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία

Στο Ναύπλιο, παραβρέθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να συμμετέχει  στην 16η Περίοδο Διεθνολογικών Συναντήσεων , που λόγω και της Επετείου των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία ,είχε  πανηγυρικό χαρακτήρα και περιλάμβανε ειδική επετειακή εκδήλωση για τον Ι. Καποδίστρια, «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως υπόσχεση για το μέλλον»., Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021.  Στο ίδιο πλαίσιο των Συναντήσεων πραγματοποιήθηκε και η απονομή Βραβείων «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης για την Δικαιοσύνη και το Δίκαιο», καθώς και Αριστείων «Ι. Καποδίστριας». Η  πρώτη πολίτης της χώρας θα συμμετάσχει τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στην ετήσια τελετή μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια στον Ι.Ν Αγ. Σπυρίδωνα, με απόδοση Τιμών και Κατάθεση Στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη.

Επίσης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκαν τα βραβεία «Α. Πολυζωΐδης – Γ. Τερτσέτης για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο» στους: Εμμανουήλ Ρούκουνα, Ομότιμο και Επίτιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ, Ακαδημαϊκό, Μέλος και Πρώην Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου, Δικαστή Ad Hoc στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στον Emmanuel Decaux, Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Assas – Paris II, Πρόεδρο του Δικαστηρίου Συνδιαλλαγής και Διαιτησίας του ΟΑΣΕ, πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ηνωμένων Εθνών για τις Εξαναγκαστικές Εξαφανίσεις και στον  Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ακαδημαϊκό, Πρώτο Συνήγορο του Πολίτη στην Ελλάδα, πρώην Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή στην Ε.Ε.

Την τελετή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες του Διεθνούς Δικαίου, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Α. Πουλάς και Γ. Γκιόλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι. Μαλτέζος, ο Γ.Γ Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γ. Μαντζούνης, αντιδήμαρχοι,  η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και πολλοί άλλοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ