18 Απριλίου 2024

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, από 6 έως 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, επισκέφθηκε την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄, στο Γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο. Κατά τη συνάντηση οι Μακαριώτατοι είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλία.

Οι δύο Προκαθήμενοι μεταξύ άλλων συζήτησαν για την επικρατούσα εκκλησιαστική κατάσταση στην Αφρικανική Ήπειρο, τις δυσκολίες, τα μελλοντικά έργα, τις δυσχέρειες του ευαγγελικού έργου της ιεραποστολής και άλλα επίκαιρα εκκλησιαστικά θέματα.

Κατά τις ημέρες αυτές, της παρουσίας του στην Κύπρο, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε την ευκαιρία να συναντήσει επανειλημμένως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄ και να συνομιλήσει μαζί του δεχόμενος την παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία.

Να σημειωθεί ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, στο περιθώριο της επισκέψεώς του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον νέο Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.