Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

“Προστίθεται σήμερα ένας ακόμη χρόνος στο βαρύ φορτίο της κατάφωρης αδικίας που κουβαλούν στις ψυχές τους οι Κύπριοι αδελφοί μας, και μαζί τους ο απανταχού Ελληνισμός, από τις ‘μαύρες’ εκείνες ημέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου του 1974”, αναφέρει ο

Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, στο μήνυμά του για τη σημερινή θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής στη Μεγαλόνησο.

Αφού κάνει μνεία στις άκαρπες πρόσφατες πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών προς επανένωση του μαρτυρικού νησιού, ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει με έμφαση “παρ’ όλα αυτα, το όραμά μας για την επανένωση δεν πρόκειται να ματαιωθεί”. “Παρά τα

όποια εμπόδια και την τροχοπέδη που αυτά επιφέρουν”, προσθέτει, “ο αγώνας για την απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου δε θα πάψει να συνιστά ένα ιερό καθήκον για όλους μας”.

Το ιερό αυτό καθήκον υπηρετεί με συνέπεια και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, “μεριμνώντας με κάθε ευκαιρία και σε κάθε βήμα το οποίο μάς προσφέρεται, να προβάλλουμε τα δίκαια του Κυπριακού λαού”, επισημαίνει ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κλείνει με τη διαβεβαίωση: “Δεν ξεχνούμε! Δεν παραιτούμαστε! Συνεχίζουμε με πίστη στον Θεό να διεκδικούμε τη μόνη δίκαιη λύση του Κυπριακού, την επανένωση της Μεγαλονήσου!”.

Επισυνάπτεται ολόκληρο το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου για την 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο