30 Μαρτίου 2023

Αποστολή προσκύνημα στο μνημείο του Σμηναγού (Ι) Παρασκευά Παντελή και του Υποσμηναγού (Ι) Στέφανου Σαρρή

Αποστολή προσκύνημα στο  μνημείο του  Σμηναγού (Ι) Παρασκευά Παντελή και του Υποσμηναγού (Ι) Στέφανου Σαρρή  που έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος (2 Μάϊου 1984) συνετρίβει σε πλαγιά του Κισσάβου αλλά και αυτοψία στο σημείο της συντριβής στο οποίο παραμένει θαμμένο κάτω από πυκνή βλάστηση πραγματοποίησαν μέλη του ΣΕΑΝ Καρδίτσας. Κατά την παραμονή τους στην περιοχή καθάρισαν το σημείο στο οποίο διακρίνεται το ένα φτερό του αεροσκάφους με τα διακριτικά της ΠΑ (κύκλοι, λευκός, μπλε)

Στην επιτυχία της αποστολής συνέβαλλε ο Μιχαήλ Φωκάς, μέλος του ΚΔΣ της ΑΠΟΕΑ ο οποίος μαζί με ντόπιο οδηγό μας οδήγησε στη δύσβατη περιοχή.

Τα μέλη του Συνδέσμου που συμμετείχαν είναι οι Ντενησιωτης  Ιωάννης -Μπιτζουνης Πέτρος- Παπακώστας Ιωάννης.   

Ίσως ήρθε η στιγμή τα συντρίμμια του αεροσκάφους να συλλεχθούν, να προστατευτούν από τη φθορά των στοιχείων της φύσης, να συντηρηθούν και να αναδειχθούν ώστε να μας θυμίζουν ότι η ελευθερία δεν είναι δεδομένη αλλά διαφυλάσσεται και ανθεί, ποτισμένη με το αίμα των ηρώων μας, διαχρονικά.

 Μακάρι οι Έφεδροι Αξιωματικοί να είχαμε τους πόρους να αναλάβουμε το εγχείρημα. Θα είμαστε όμως στη διάθεση της ΠΑ να βοηθήσουμε εάν αναληφθεί πρωτοβουλία για τη συλλογή τους.