29 Μαρτίου 2024

Απεβίωσε ο ελληνορωσικής καταγωγής κτήτορας του Αγίου Λουκά στην Αργολίδα Ιωάννης Σαουλίδης

Αποχαιρετούν οι φίλοι και οι γνωστοί έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες. 
Αποχαιρετούν τα παιδιά και η σύζυγος τον άξιο πατέρα και σύντροφο που τους αγάπησε και τους στήριξε μια ολόκληρη ζωή. 
Αποχαιρετώ και εγώ ένα ξεχωριστό φίλο, που ήταν πάντα με ευγένεια και ηπιότητα. Στην ψυχή και στην καρδιά όλων μας μένει χαραγμένη η μορφή του. 
Ο ήπιος χαρακτήρας του, η λιτότητα και η ευθύτητα του λόγου του, η πίστη στης απλές ανθρώπινες αξίες. Όλοι έχουμε να θυμηθούμε κάτι θετικό για τον Μπάρπα – Γιάννη,για τον αγώνα του να ολοκληρωθεί το συντομότερο η Εκκλησία του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια ,τον Μεγάλο αυτό ευεργέτη ,μαζί με τα παιδιά του. 
Μου έλεγες σε κάθε στιγμή «Γιώργο,για τους ανθρώπους είναι η Εκκλησία». 
Φίλε Μπάρπα – Γιάννη, “Εφυγες από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι που όλοι , θα ακολουθήσουμε κάποτε μόνο που φεύγεις νωρίς. Θα μπορούσες ακόμη να προσφέρεις πολλά με την εμπειρία, την αγωνιστικότητα, την φιλοτιμία, τη συνεχή διάθεση προσφοράς σε όλους. 
Φεύγεις μέσα από την αγκαλιά των παιδιών σου και της γυναίκα σου, που αγάπησες και κατόρθωσες να τους μεταδόσεις τις απλές αλήθειες της ζωής και τις αρετές που σε διέκριναν. 
Φίλε Μπάρπα – Γιάννη, Αγάπησες την Αργολίδα μας και αγαπήθηκες από όλους γιατί υπήρξες πάντοτε. Ευθύς και αληθινός. Ειλικρινής και καθαρός . πιστός και αφοσιωμένος φίλος. 
Φίλε Μπάρπα – Γιάννη, Στο ταξίδι σου αυτό , σε συνοδεύουν οι ευχές, η αγάπη, και η εκτίμηση όλων μας. 
Θέλω ,επίσης να εκφράσω μέσα από την καρδιά μας τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου σύντροφο και στα άξια παιδιά σου.

Γεώργιος Λαπαθιώrης.Ναύπλιο 23-2-2021