28 Μαρτίου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για τα θύματα του σεισμού σε Σάμο και Σμύρνη

Με βαθιά θλίψη και αγωνία παρακολουθούμε από εδώ, στους Αντίποδες, τις εικόνες καταστροφής που μας έρχονται από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Ελλάδας και της Τουρκίας, κυρίως από τη Σάμο και τη Σμύρνη, όπου δυστυχώς καταγράφονται και απώλειες ανθρωπίνων ζωών.

Εκ μέρους των Επισκόπων, του ιερού Κλήρου και των μοναστικών αδελφοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλου του χριστεπωνύμου πληρώματός της, επιθυμώ να εκφράσω τη συμμετοχή μας στην οδύνη των συγγενών και των οικείων των θυμάτων, καθώς και στο πένθος των δύο λαών.

Οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται στους ανθρώπους που ετούτες τις ώρες δοκιμάζονται και πονάνε, ψυχικώς ή σωματικώς. Συμπάσχουμε με τον πόνο τους, μοιραζόμαστε την αγωνία τους. Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να τους παρηγορήσει, να τους ενδυναμώσει και τάχιστα να επουλώσει τις πληγές που τους προκάλεσε αυτή η ανείπωτη καταστροφή.

Προσευχόμαστε, παράλληλα, για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, όπως και για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου των διασωστών, οι οποίοι πασχίζουν να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που ακόμη βρίσκονται σε κίνδυνο.

Είθε η φοβερά αυτή δοκιμασία που βιώνουν σήμερα από κοινού οι δύο λαοί, να είναι η τελευταία, κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπενθύμιση του ότι περισσότερα είναι αυτά που τους ενώνουν, από εκείνα που τους χωρίζουν.