Αρχική > > Εκκλησία της Ελλάδος > Τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό ζητάει η Ιερά Σύνοδος από τους Ναούς όλης της χώρας – Δείτε το εγκύκλιο

Τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό ζητάει η Ιερά Σύνοδος από τους Ναούς όλης της χώρας – Δείτε το εγκύκλιο

Η Ιεράς Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με εγκύκλιο σημείωμα που εξέδωσε ζητάει από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της χώρας και κατ’ επέκταση και τους Ιερούς Ναούς, να τηρήσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα βάσει των επιδημιολογικών επιπέδων που έχει ο χάρτης της πολιτικής προστασίας.

Τα επιδημιολογικά επίπεδα είναι 4:

Επιδημιολογικό Επίπεδο 1 (χαμηλό): Ένας πιστός ανά πέντε τ. μέτρα επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του Ιερού Ναού (εξαιρουμένων των βοηθητικών χώρων) υπερβαίνει τα 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκομένων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 200 άτομα.

Επιδημιολογικό Επίπεδο 2 (μέτριο): Ένας πιστός ανά δέκα τ. μέτρα επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του Ιερού Ναού (εξαιρουμένων των βοηθητικών χώρων) υπερβαίνει τα 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκομένων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100 άτομα.

Επιδημιολογικό Επίπεδο 3 (υψηλό): Ένας πιστός ανά δεκαπέντε τ. μέτρα επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του Ιερού Ναού (εξαιρουμένων των βοηθητικών χώρων) υπερβαίνει τα 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκομένων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 50 άτομα.

Επιδημιολογικό Επίπεδο 4 (πολύ υψηλό): Συνολικό 9 πιστοί εντός των ναών με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους.

Διαβάστε αναλυτικά όλο το εγκύκλιο:

Related posts