Αρχική > > Εκκλησία της Ελλάδος > Η ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής χρονιάς στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Η ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής χρονιάς στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής μας Εκκλησίας για τα παιδιά, λειτουργούν και φέτος τα κατηχητικά σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο οποίος μετά το πέρας της καλωσόρισε τους εκλεκτούς συνεργάτες του κατηχητικού έργου, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους παρακάλεσε με ιδιαίτερη προθυμία και πύρινο ζήλο να διακονήσουν τον χώρο της νεότητος, να αγαπήσουν και να στηρίξουν ιδιαίτερα του νέους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, ώστε να πάρουν εφόδια ζωής σε μια εποχή που δοκιμάζονται τα πάντα, αλλά το αληθινό αντέχει και τελικά με την χάρη του Θεού επικρατεί.

Τους παρεκίνησε δε να έχουν ιερό ενθουσιασμό, να επιδεικνύουν συνέπεια και ακρίβεια στην πνευματική τους ζωή, ώστε να δέχονται την ευλογία του Θεού και να αποτελούν πρότυπα για τους νέους μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη νέα κατηχητική χρονιά σε όλους τους κατηχητές.

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος Αιδεσιμολογιώτατος Οικονόμος π. Παναγιώτης Καλλιώρας αναφέρθηκε στα βοηθήματα της Κατήχησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και δόθηκε σε όλους τους κατηχητές βοηθητικό υλικό.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Βασιλική Γιαννουσά

Related posts