28 Μαρτίου 2024

Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Θεομάνας Νέας Κίου – ΦΩΤΟ

Με κάθε λαμπρότητα η Νέα Κίος τίμησε και φέτος την Παναγία την Θεομάνα στον ομώνυμο Ιερό ναό όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Ανήμερα της εορτής Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελβετίας, υπέρτιμου και Έξαρχου Ευρώπης, Μαξίμου.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας οι εφημέριοι του ναού π. Δημοσθένης και π. Ηλίας Γάτσιος ευχαρίστησαν από καρδιάς τον Μητροπολίτη Ελβετίας που τέλεσε τη θεία λειτουργία καθώς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία.

 Ο Μητροπολίτης γεννήθηκε στο  Άργος στις  19 Σεπτεμβρίου 1966. Πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(1988), εγκατεστάθη  στην  Ελβετία . Εχειροτονήθη διάκονος (1990) και πρεσβύτερος (1993) υπό του Μητροπολίτου Ελβετίας (είτα Αδριανουπόλεως) Δαμασκηνού, διορισθείς υπ᾽ αυτού Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας(1997-2018). Επί 25ετίαν διακόνησε τας λατρευτικάς ανάγκας περιοχών (Βέρνης, Όλτεν, Λουγκάνου) της Ελβετίας, μη εχουσών τακτικούς εφημερίους.

Τη 10η Ιουλίου 2018  εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ελβετίας, χειροτονηθείς εις Επίσκοπον εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου υπό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τη 22α του αυτού μηνός. Ενεθρονίσθη εις Γενεύην τη 18η Αυγούστου 2018.

Ο Πάνσεπτος Ιερός Ναός «Θεομάνας – Οδηγητρίας» Νέας Κίου θεμελιώθηκε το 1952 και εγκαινιάστηκε το 1953 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου Ά Ταβλαδωράκη.

Ανεγέρθηκε με πολλή ευλάβεια και με δαπάνη υπό του ευσεβούς Κιώτη Εφοπλιστή Αποστόλου Κιουζέ Πεζά.

Με την προτροπή του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου Β’ το 1975 έγινε Ενοριακός.

Η προσωνυμία «Θεομάνα» της Υπεραγίας Θεοτόκου παραπέμπει στον ομώνυμο Ιερό Ναό της «Θεομάνας» της Παλαιάς Κίου της Μικράς Ασίας.

Ο Ναός μας πανηγυρίζει κατά την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 23 Αυγούστου.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος πλαισιωμένος από Ιερείς από την περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ