8 Αυγούστου 2022

Τα “Μικρά πνευματικά μυστικά της πνευματικής ζωής”αποκαλύφθηκαν στο Κιβέρι Αργολίδας

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Εφραίμ Παναούση, Ηγουμένου της Ι. Μ. Παναγία η Χρυσοπηγή στο Κιβέρι Αργολίδος. Μέσα στο καλοκαίρι ο π. Εφραίμ μίλησε με θέμα: “Μικρά πνευματικά μυστικά της πνευματικής ζωής”. Ξεδίψασε πνευματικά τους αρκετούς παρισταμένους, και αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει ο πνευματικός αγώνας του χριστιανού. Αναφέρθηκε στη σταθερότητα, τη διάκριση και τη καθοδήγηση που πρέπει να υπάρχει απο πνευματικό πατέρα. Μέσα από τον λόγο του Χριστού, τις διδαχές των Πατέρων,  το Γεροντικό, αλλά και την εμπειρία του, εμπλούτισε το λόγο του και στήριξε πνευματικά τους παρισταμένους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Αργολίδος π. Νεκτάριος, αρκετοί Ιερείς, ο Αντιδήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτριος Κρίγγος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Κιβερίου Παναγιώτης Χασάπης, η Δικηγόρος και  Πρόεδρος του ΚΕΘΙ κ. Θεοδοσία Τάνταρου-Κρίγγου, η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Άργους Ιατρός κ. Δήμητρα Μουρλούκου, ο Αντιπρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Άργους Ιατρός κ. Αθανάσιος Νταβέλος και η Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Κιβερίου κ.Κική Παπαδατου καθώς και αρκετός κόσμος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος π. Νεκτάριος, ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Εφραίμ και με τον πατρικο του λόγο ενίσχυσε τους χριστιανούς στον πνευματικό τους αγώνα.

Την όλη ευθύνη και την διοργάνωση είχε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Κιβερίου.

Στο τέλος ο Εφήμεριος της Ενορίας και Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Πέτρος Αθανασόπουλος ευχαρίστησε τους παρισταμένους αλλά κυρίως τον ομιλητή που υποβλήθηκε στο κόπο να έρθει απο την Αθήνα στο παραλιακό Κιβέρι για λίγες ώρες.

Προηγήθηκε της ομιλίας η παράκληση στον Άγιο Παΐσιο.