Αρχική > > Εκκλησία της Ελλάδος > Υποδοχή αποτμήματος του ιερού λειψάνου της αγίας και ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης

Υποδοχή αποτμήματος του ιερού λειψάνου της αγίας και ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης

1 Custom

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, προέστη της υποδοχής αποτμήματος του ιερού λειψάνου της αγίας και ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας «Κορώνης» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

Το ιερό Λείψανο κόμισε ο Διάκονος και αδελφός της Ιεράς Μονής  π. Ιωσήφ.

Ακολούθως, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Με την έλευση του ιερού Λειψάνου ξεκίνησαν οι λατρευτικές Συνάξεις προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα του ως άνω πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, οι οποίες θα κορυφωθούν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 27 Ιουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στο Βίο της Αγίας Μαγδαληνής. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο Κολοβό, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας «Κορώνης», ο οποίος στην παράκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ως άνω Ιερού Ναού συγκατένευσε και ικανοποίησε το αίτημα, ώστε η Αγία Παρασκευή να βρίσκεται και σωματικώς κατά τις ημέρες της πανηγύρεως αυτού προς προσκύνηση και αγιασμό των ενοριτών και των προσκυνητών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης

2 Custom
3 Custom
4 Custom
5 Custom
6 Custom
7 Custom
8 Custom
9 Custom
10 Custom
11 Custom
12 Custom
13 Custom
14 Custom
15 Custom

Related posts