Αρχική > > Εκκλησία της Ελλάδος > Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μεγάλη Βρύση για το Γενέθλιον του Ιωάννη του Προδρόμου – ΦΩΤΟ

Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μεγάλη Βρύση για το Γενέθλιον του Ιωάννη του Προδρόμου – ΦΩΤΟ

Το Γενέθλιον του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εόρτασε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 η Εκκλησία μας. Το απόγευμα της παραμονής, στον ιστορικό πανηγυρίσαντα Ενοριακό Ιερό Ναό στην Μεγάλη Βρύση Πάρνωνος, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, ο οποίος σαν Αυγερινός προηγήθηκε του Χριστού, για να προετοιμάσει τον λαό και να αναπτερώσει τις ελπίδες του. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίσης για την θαυματουργική διάσωση του Ιωάννη κατά τη βρεφική του ηλικία, όταν ο Ηρώδης είχε δώσει εντολή για την σφαγή όλων των νηπίων κάτω των δύο ετών, αλλά και για τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο επιβίωσε και ανδρώθηκε στην αφιλόξενη έρημο. Καταλήγοντας, επισήμανε στο εκκλησίασμα, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν είναι θέλημα Θεού και γι’ αυτό η πίστη μας θα πρέπει να είναι αταλάντευτη και οι ψυχικές αντοχές μας ισχυρές κάθε φορά που μία δυσκολία έρχεται στη ζωή μας.

Related posts