Αρχική > > ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ > Πατριαρχείο Ιεροσολύμων > Δεξίωση με αφορμή την Ημέρα της Ρωσίας στο Μετόχι της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στη Γιάφα

Δεξίωση με αφορμή την Ημέρα της Ρωσίας στο Μετόχι της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στη Γιάφα

Πανηγυρική δεξίωση με αφορμή την εθνική εορτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ημέρα της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου 2020 στο Μετόχι Αγίου Αποστόλου Πέτρου και Αγίας Ταβιθάς της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στη Γιάφα, κατόπιν πρωτοβουλίας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ισραήλ και ευλογίας του Αρχηγού της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Αρχιμανδρίτη Αλεξάνδρου Αίλισοφ.

Στη δεξίωση συμμετείχαν ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ κ. Α. Βίκτορωφ, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στο Ισραήλ κ. Ε. Βορομπιώφ, Πρέσβεις και εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι, ο Υπουργός Ανώτατης Εκπαιδεύσεως Ζεγιέφ Αίλκιν κα.

Στη δεξίωση επίσης παρέστη και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ’. Τη Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή εκπροσωπούσαν ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Αίλισοφ, ο Γραμματέας της Αποστολής Ηγούμενος Νίκων Γκολόφκο, ο Προϊστάμενος του Μετοχίου στη Γιάφα Πρωθιερέας Ίγκορ Πτσελίντσεφ, με τη συνδρομή το οποίου ετοιμάσθηκε η εορταστική δεξίωση.

Τους προσφώνησαν ο Βίκτορωφ και ο Γκάμπι Ασκενάζι.

Μετά το πέρας του επισήμου μέρους ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος με συνοδεία του Αρχιμανδρίτη Αλεξάνδρου Αίλισοφ, το Πρωθιερέα Ίγκορ Πτσελίντσεφ και του Ηγουμένου Νίκονα ξεναγήθηκε στο Μετόχι Αγίου Αποστόλου Πέτρου και Αγίας Ταβιθάς. Σε ανάμνηση της επισκέψεως στο Μετόχι ο π. Ίγκορ επέδωσε στον Μακαριώτατο κ. Θεόφιλο χειροποίητο ξυλόγλυπτο σταυρό ευλογίας.

Related posts