10 Ιουνίου 2023

Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Ήρθε η στιγμή να κοινωνήσουμε διαφορετικά”

Α

Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους πιστούς της Εκκλησίας της Αμερικής διατηρεί, όπως ακριβώς υποσχέθηκε, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ανεβάζοντας βιντεοσκοπημένα μηνύματά του στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής και ανταλλάσσοντας μηνύματα σε καθημερινή βάση μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στο χθεσινό του μήνυμα ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, αφού σημειώνει ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς, τονίζει ότι μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που οι πιστοί αντιμετωπίζουν σήμερα είναι η στέρηση της Θείας Κοινωνίας και η αποχή από τη Θεία Ευχαριστία.

«Όλοι μας τη ζωή», σημειώνει, «απολαμβάνουμε τη συμμετοχή μας στο ιερό αυτό μυστήριο και είμαστε ευγνώμονες που ανήκουμε στο Σώμα του Χριστού, που είναι η Εκκλησία».

Σήμερα, λοιπόν, υπογραμμίζει ήρθε η στιγμή να κοινωνήσουμε διαφορετικά και να γίνουμε εμείς το Σώμα του Χριστού και η Θεία Ευχαριστία για να σώσουμε τον κόσμο με το αίμα μας.

«Να γίνουμε τώρα δωρητές αίματος και δωρητές πλάσματος για να σώσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας και να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Θεό. Είναι κι αυτό ένα άχραντο μυστήριο, το μυστήριο της αγάπης και της θυσίας, για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν» καταλήγει ο κ. Ελπιδοφόρος.