Αρχική > > ΕΛΛΑΣ > Κοινωνία > Κορονοϊός: Έλληνες βάζουν τη σφραγίδα τους στην πρωτοποριακή μελέτη της κολχικίνης – BINTEO

Κορονοϊός: Έλληνες βάζουν τη σφραγίδα τους στην πρωτοποριακή μελέτη της κολχικίνης – BINTEO

Eλληνική σφραγίδα έχει η πρωτοποριακή μελέτη της κολχικίνης που εξετάζεται από ερευνητικές ομάδες και άλλων χωρών. Η δραστική ουσία που σύμφωνα με Έλληνες επιστήμονες θα θωρακίσει την καρδιά και τους πνεύμονες από την επίθεση του κορονοϊού αποκτά και διεθνές ενδιαφέρον. 

«Ακόμα και άλλες ερευνητικές ομάδες από άλλες χώρες έσπευσαν να καταρτίσουν πρωτόκολλα και να φιλοδοξούν να μελετήσουν το φάρμακο. Για παράδειγμα στον Καναδά κατέθεσαν πρωτόκολλο για να το χρησιμοποιήσουν σε 6.000 ασθενείς με κορονοϊό. Επίσης αντίστοιχο πρωτόκολλο κατατέθηκε τόσο στην Ιταλία όσο και στη Βραζιλία» λέει στο Open TV ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόφορος Στεφανάδης. 

Τι είναι η κολχικίνη

Ο αναπληρωτής καθηγητής καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος μίλησε στο Open TV και αναφέρθηκε στην κολχικίνη. Όπως είπε «είναι ένα ασφαλές φάρμακο που έχει δοκιμαστεί εδώ και δεκαετίες και έχει αποδείξει ότι έχει καρδιοπροστατευτική δράση. Η χορήγησή του γίνεται σε ασθενείς που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της νόσου και νοσηλεύονται. Σκοπός είναι να εμποδιστεί η φλεγμονή και η ζημιά στην καρδιά ή στους πνεύμονες».

ETHOS.GR

Related posts