Αρχική > > Εκκλησία της Ελλάδος > Και τώρα τι; – Αγωνία εν όψει αποφάσεων

Και τώρα τι; – Αγωνία εν όψει αποφάσεων

Κείμενο: martyria.gr

Αγωνία, ύστερα από την χθεσινή ιστορική τηλεδιάσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας για την απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Κύκλοι Ιεραρχών τονίζουν πως η Εκκλησία από την πλευρά της με τις χθεσινές αποφάσεις της έκανε το ιστορικό της χρέος έναντι του πληρώματός της. Χρέος το οποίο απορρέει πάντοτε από την πνευματική και ποιμαντική αποστολή της απέναντι στις ψυχές των πιστών.

Το μπαλάκι τώρα βρίσκεται στην πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και στις εισηγήσεις των ειδικών. Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε σήμερα το πρωϊ: «Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι η Εκκλησία συμμετέχει έμπρακτα στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού».

Το καλό κλίμα μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας αποτυπώνεται και από το πως ξεκινάει το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μετά το πέρας της ιστορικής χθεσινής συνεδρίασης:

“Η ΔΙΣ κατανοεί απόλυτα την αγωνία της Ελληνικής Πολιτείας την κρίσιμη αυτή περίοδο και εκτιμά τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη κρίση έχοντας ως κριτήριο πάντοτε την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας”.

Και συνεχίζοντας το ανακοινωθέν: “Προτρέπει όλους να τηρούν απαρέγκλιτα τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών και των ειδικών επιστημόνων και να μην παρασύρονται από εκείνους οι οποίοι τους υποδεικνύουν την παρακοή, η οποία στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν δικαιολογείται ούτε εν ονόματι της χριστιανικής πίστης. Η πίστη στο Χριστό αποτελεί πρόξενο ζωής και όχι θανάτου. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αποδέχεται τις αυστηρές υποδείξεις που προτείνονται  από τις υγειονομικές αρχές και την Ελληνική Πολιτεία για την χρονική περίοδο μέχρι της 11ης Απριλίου 2020 και προτρέπει όλους να παραμένουν στο σπίτι τους”.

Όλα αυτά και άλλα απαρτίζουν ένα παζλ το οποίο τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση η οποία έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο θα τοποθετήσει όλα τα κομμάτια.

Εμεις σαν martyria.gr ευχόμαστε οι Ιεροί Ναοί να ανοίξουν από την Κυριακή των Βαϊών και έστω και χωρίς την παρουσία των πιστών να μπορούν να τελέσουν όλες τις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Related posts