Αρχική > > ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ > Αρχιεπισκοπή Αμερικής > Δωρεά 50.000 δολαριών πρόσφερε το Φιλόπτωχο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τον κορονοϊό

Δωρεά 50.000 δολαριών πρόσφερε το Φιλόπτωχο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τον κορονοϊό

Δωρεά ύψους πενήντα χιλιάδων δολαρίων έκανε η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αντιμετώπιση της λοιμικής του κορωνοϊού, η οποία μαστίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Οργάνωσης.

Από το ως άνω ποσό των πενήντα χιλιάδων δολαρίων τα είκοσι πέντε θα διατεθούν στον Οργανισμό Feeding America Network και τα υπόλοιπα είκοσι πέντε στον Οργανισμό Mealson Wheels America.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Φιλοπτώχου απεφάσισε πως επειδή οι Μητροπόλεις και τα τμήματα της Φιλοπτώχου ίσως δεν μπορούν να συνεχίσουν τα προγράμματά τους Feed the Hungry λόγω της παρούσας κρίσης του κορωνοϊού, τα τμήματα μπορούν να κάνουν δωρεές στις τοπικές τράπεζες τροφίμων ή να υποστηρίξουν το Ταμείο Εκτακτης Ανάγκης του κορωνοϊού, το COVID-19 National Philoptochos Emergency Fund. Τα τμήματα τα οποία επιθυμούν να προβούν σε δωρεές μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο μέσω της ιστοσελίδας www.philoptochos.org/donation. Μέχρι νεότερης πληροφόρησης όλες οι δωρεές θα διατεθούν στον έρανο COVID-19.

Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών συνεργάζεται με κάθε Μητρόπολη ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Χρηματικά ποσά θα χορηγηθούν σε κάθε Μητρόπολη σύμφωνα με τις οδηγίες του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας. Σε επίπεδο Μητρόπολης τα χρήματα θα διατεθούν σε εκείνους που έχουν ανάγκη.
Επίσης, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα έχει οργανώσει πηγές και τρόπους προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα τα οποία προκαλούνται από τον κορωνοϊό όπως λόγου χάρη αγωνία, άγχος κ.λπ.

Συστήνει σε όλους να διατηρήσουν την επικοινωνία τους με άλλους είτε μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, είτε με γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα ή με τηλεδιασκέψεις αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο.

Στον ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Φιλοπτώχου εκφράζει την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του στα τμήματα της Φιλοπτώχου και στις κοινότητες ανά τη χώρα για την υποστήριξη των φιλανθρωπικών της προγραμμάτων. Τονίζει πως «χωρίς τη συνεργασία ολόκληρης της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας, το έργο μας δεν θα ήταν δυνατόν να επιτελεσθεί».

Related posts