Αρχική > > ΕΛΛΑΣ > Κοινωνία > Σχολεία: Από Δευτέρα ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Τι ισχύει για Πανεπιστήμια

Σχολεία: Από Δευτέρα ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Τι ισχύει για Πανεπιστήμια

Στο ρυθμό της εκπαίδευσης εξ’ αποστάσως κινείται σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα

Οφόβος ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν στις 26 Μαρτίου, λόγω κορονοϊού «οργανώνει» ολόκληρη την κοινωνία και κυρίως τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που φοβούνται μετάθεση των πανελλαδικών ακόμη και για τον Σεπτέμβριο. Με σχεδόν δεδομένη την παράταση αναστολής της λειτουργίας  των μονάδων εκπαίδευσης και πέραν τις 26ης Μαρτίου, «πορεύεται» σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, η κοινωνία και το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα  η «ηλεκτρονική μάθηση» να έχει την… τιμητική της.

Οι Πανελλαδικές και η εξεταστική περίοδος των φοιτητών δεν προσφέρουν περιθώρια για εφησυχασμό τόσο το υπουργείο Παιδείας -το οποίο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετακύλισης των εξετάσεων- όσο και τα πανεπιστήμια, τα οποία πρέπει να μεριμνήσουν για τους φοιτητές τους και την εξεταστική περίοδο, που πλησιάζει.  Σχολεία, πανεπιστήμια, φορείς εκπαίδευσης αλλά και οι ίδιοι οι γονείς ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε πρωτόγνωρες διαδικασίες έχοντας ένα στόχο: Μαθητές και φοιτητές να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς όπως τονίζει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «δεν είμαστε σε διακοπές» .

Φυσικά τα πανεπιστήμια πρωτοπορούν και από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να προσφέρουν στους φοιτητές τους μαθήματα εξ΄αποστάσεως, οι γονείς και ιδιαίτερα οι νεότεροι σε ηλικία ήδη έχουν «κατεβάσει» σχετικές πλατφόρμες ώστε τα παιδιά τους κάποιες ώρες να παρακολουθούν μαθήματα της τάξης τους. Το  υπουργείο Παιδείας προσπαθεί- έχοντας τεράστιες δυσκολίες- να κάνει το ίδιο κυρίως για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου χωρίς όμως αυτό να το έχει καταφέρει ικανοποιητικά με δεδομένο ότι είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, το οποίο για πρώτη οι δημόσιες δομές καλούνται σε εφαρμόσουν σε ευρεία έκταση. Στον ίδιο ρυθμό κινούνται τόσο τα ιδιωτικά σχολεία όσο και τα φροντιστήρια τα οποία βέβαια έχουν περισσότερες δυνατότητες  να προσφέρουν στους μαθητές τους ηλεκτρονική μάθηση.

Σε κάθε περίπτωση, η εκπαίδευση  εξ ΄αποστάσεως δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης, αλλά κρατάει τους νέους κοντά στην εκπαιδευτική διαδικασία, υποστηρίζουν όλοι και κινούνται ανάλογα ώστε από τη Δευτέρα να μπουν για τα καλά στο ρυθμό της «ψηφιακής τάξης».

Related posts