Αρχική > > ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ > Εκκλησία Κύπρου > Με αγιασμό υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στην Αρχιεπισκοπή

Με αγιασμό υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στην Αρχιεπισκοπή

Μετά τη δεκαήμερη παραμονή τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου στην Αμερική για ιατρικούς λόγους, αργά το βράδυ τής Πέμπτης, 6 Φεβρουαρίου 2020, επέστρεψε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση οι ενδημούντες στην Αρχιεπισκοπή κληρικοί.

Το πρωί τής επομένης, σύσσωμο το προσωπικό τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής, φίλοι και γνωστοί τού Μακαριωτάτου μαζεύτηκαν στο γραφείο του, όπου τελέστηκε αγιασμός από τον Πρωτοσύγκελλο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Ιωάννη Ιωάννου, στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου, των Επισκόπων Καρπασίας και Νεαπόλεως και όλων όσοι έσπευσαν να καλωσορίσουν τον επαναπατρισθέντα Προκαθήμενο τής Εκκλησίας Κύπρου και να τού ευχηθούν για την υγεία του.

Ο Μακαριώτατος, εμφανώς συγκινημένος, απευθύνθηκε προς όλους τους παρευρισκόμενους ως εξής: «Οι γιατροί μου στην Κύπρο με επικεφαλής τον κ. Παπαμιχαήλ έκαναν καλή δουλειά με τις χημειοθεραπείες, ώστε οι μισές εστίες είχαν ήδη καταστραφεί. Οι υπόλοιπες καταστράφηκαν από τον νεό ιατρό στην Αμερική με το λεγόμενο κάψιμο και Δόξα τω Θεώ πάω πολύ καλά. Δεν σας αποκρύπτω ότι μετά δυσκολίας δέχθηκα να πάω, αλλά ομολογώ ότι έπεσα σε καλά χέρια. Ο ιατρός, αν και Έλληνας, είναι κορυφαίος σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Παρόλο που τις περισσότερες φορές οι διάφορες καταστάσεις δεν επιτρέπουν σε ανθρώπους που έχουν έφεση να ανελιχθούν στην Κύπρο και Ελλάδα και μένουν στάσιμοι, όταν βρεθούν στο εξωτερικό και υπάρχουν οι προϋποθέσεις τότε καταξιώνονται και γίνονται διάσημοι. Μπορώ να το πω ότι ο γιατρός είναι κορυφαίος. Κι ενώ χρειαζόταν δεύτερη εγχείριση, εντούτοις κατάφερε με μικροχειρουργική επέμβαση να καταστρέψει όλες τις εστίες, ακόμη και τη μία που ήταν σε κομβικό σημείο για το συκώτι, γεγονός που απέδειξε ότι ο γιατρός είναι σπουδαίος επιστήμονας. Και πάλι Δόξα τω Θεώ. Κι έτσι ευρισκόμαστε και πάλι εδώ!»

Τέλος, παρετέθη δεξίωση για όλους.

Related posts