Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Εκκλησία της Ελλάδος > Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως

Την 6η Δεκεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά την ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, και η Αλεξανδρούπολη εορτάζει πανδήμως και πανηγυρίζει για τον Πολιούχο και Προστάτη Άγιό της.
Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ζαμπούκης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Χουδελούδης, ο Λιμενάρχης κ. Ψύρρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κούκουρας, ο Άρχων Ακτουάριος της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Μπουγιούκας, και άλλοι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των ιθύνοντες των υπηρεσιών της πόλεώς μας. 
Κατά το έθος, ο δεξιός χορός των ιεροψαλτών απαρτιζόταν από τους ιεροψάλτες της Μητροπόλεώς μας υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Δροσάκη και ο αριστερός χορός από ιεροψάλτες της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου υπο τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Παπαμιχαήλ.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευλόγησε όσους παρακολούθησαν τον εσπερινό και μίλησε για τις εορταστικές εκδηλώσεις της κυριωνύμου ημέρας της εορτής που θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλοπούλου.

Related posts