Αρχική > > ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ > Αρχιεπισκοπή Αμερικής > Εκδήλωση σχολείου Καθεδρικού Ναού Μανχάταν

Εκδήλωση σχολείου Καθεδρικού Ναού Μανχάταν

Τα Εισόδια της Θεοτόκου και την Ημέρα των Ευχαριστιών γιόρτασαν οι μαθητές του σχολείου του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με πρόγραμμα που ετοίμασαν οι μαθητές του σχολείου με τη βοήθεια των δασκάλων τους.

Ο ιερατικός προϊστάμενος π. Ιωάννης Βλάχος μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της θρησκευτικής γιορτής και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο χρέος των μαθητών να ενθυμούνται και να ευχαριστούν πρώτα τον Θεό, μετά τους γονείς τους, κι ύστερα τους διδασκάλους τους.

Στη συνέχεια, παρακολούθησαν ένα δρώμενο από τους μαθητές της πρώτης τάξης, από βιβλίο που είχαν διδαχθεί στην τάξη. Οι μαθητές εξήγησαν ότι τους άρεσε τόσο η «γιαγιά που δεν φοβόταν τίποτα», που ήθελαν να μεταδώσουν με αυτό τον τρόπο το μήνυμα του ανύπαρκτου φόβου στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.

Το σχολείο επισκέφτηκε ο Νίκος Κατσόρης, ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make a Difference with Loukoumi Foundation, ο οποίος διάβασε μια ιστορία από το βιβλίο του στους μαθητές, ενώ δέχτηκε με χαρά τις κάρτες και τα χρήματα των μαθητών για την ενίσχυση του «Loukoumi Μake a Difference Treatment Room» στο νοσοκομείο «St. Jude Children’s Research Hospital».

Οπως εξήγησε ο συγγραφέας, το <Λουκούμι> έχει ανοίξει μια πτέρυγα στο νοσοκομείο όπου υπάρχει η δυνατότητα τα παιδιά που εισάγονται στο νοσοκομείο να μπορούν να συνεχίσουν όχι μόνο τη θεραπεία τους αλλά και τα μαθήματά τους, καθώς η θεραπευτική αγωγή τους πολλές φορές κρατά μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Η σημερινή ημέρα θύμισε σε όλους πως η πίστη βοηθά να υπερνικήσουμε τους φόβους μας και βοηθά να αποκτήσουμε αυτό που επιθυμούμε, αρκεί να έχουμε πάντα αγαθούς σκοπούς όπως η ευγνωμοσύνη. Είναι ένα δώρο που πρέπει να δίνεται και να μην ξεχνιέται. Η φιλανθρωπία ποιεί χαρακτήρα. Μόνο όταν μια κοινότητα είναι δεμένη μπορεί να προχωρά μπροστά» είπε ο π. Ιωάννης Βλάχος.

ekirikas.com

Related posts