26 Απριλίου 2024

Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας πραγματοποίησε προσκύνημα στα κοινά χριστιανικά ιερά σεβάσματα της Αιγύπτου

Από 1ης έως 7ης Νοεμβρίου 2019, κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και προσκλήσεως του Πατριάρχη των Κοπτών Θεοδώρου Β’ αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας με επικεφαλής τον Επίσκοπο Τσερεποβέτ και Μπελοζέρσκ Φλαβιανό επισκέφθηκε την Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια της ιεράς αποδημίας στα προσκυνήματα του χριστιανικού μοναχισμούς μέλη της αντιπροσωπείας μετέβησαν σε κορυφαίες ανδρώες τε και γυναικείες Ιερές Μονές της Κοπτικής Εκκλησίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Κοπτικής Εκκλησίας.

Το προσκύνημα ξεκίνησε από την επίσκεψη στις Μονές του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου και του Αγίου Παύλο Θηβών στην Ανατολική (Αραβική) έρημο.

Στη συνέχεια η αποστολή από τη Ρωσική Εκκλησία μετέβη στην έρημο Νιτρίας, όπου προσκύνησε τις Μονές των Ρωμαίων, των Σύρων, του Παϊσίου του Μεγάλου και του Μακαρίου του Μεγάλου.

Επίσης η αποστολή προσκύνησε τα χριστιανικά ιερά σεβάσματα του Καΐρου.