Αρχική > > Εκκλησία της Ελλάδος > Η εορτή του πολιούχου Αγίου Διονυσίου στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Η εορτή του πολιούχου Αγίου Διονυσίου στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Γενεσίου τη Θεοτόκου τελέσθηκε θεία λειτουργία επι της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Στην θεία λατρεία συμμετείχαν ο Ιερός Κλήρος της πόλης και όχι μόνο, παρουσία των πολιτικών αρχών του τόπου και των σωμάτων ασφαλείας.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει την ιερή εικόνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όπου προεξείχε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος, έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνοδεία της Φιλαρμονικής και μαθητών, στους κεντρικούς δρόμους, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου αναπέμφθηκαν δεήσεις παρουσία πλήθους πιστών.

Μετά την Απόλυση, ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων προσέφεραν γλυκό και αναψυκτικό στους επίσημους προσκεκλημένους στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Γαργαλιάνων όπου οι αρχές αντάλλαξαν ευχές.

Χθες το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου.

Δείτε τι δήλωσαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαργαλιάνων κ. Βασίλης Αγγελόπουλος:

Στις θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, διακρίναμε, τον πρώην Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, αντιδημάρχους Τριφυλίας, επικεφαλής παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας.

Να σημειωθεί πως στις εκδηλώσεις δεν παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος καθώς συμμετείχε στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Επίσης, δεν παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας, καθώς για σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Παράλληλα με τη γιορτή ξεκίνησε και το πανηγύρι των Γαργαλιάνων, που θα διαρκέσει και τις επόμενες μέρες.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Related posts