Αρχική > > ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ > Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας > Ο Πρωθυπουργός της Πολιτείας της Νοτίου Αυστραλίας υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Ο Πρωθυπουργός της Πολιτείας της Νοτίου Αυστραλίας υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Με αισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και σεβασμού υποδέχθηκε η Ομογένεια της Νοτίου Αυστραλίας τον νέο Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο εχθές στο αεροδρόμιο της Αδελαΐδας.
Το παρόν έδωσε και ο Πρωθυπουργός της Νοτίου Αυστραλίας κ. Steven Marshall καθώς και μέλη τόσο της τοπικής όσο και της Ομοσπονδιακής Βουλής, οι οποίοι υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο ήδη από την πύλη του αεροσκάφους. Παρόντες ήταν επίσης ο εν Αδελαΐδι Βοηθός επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, οι κληρικοί της περιφέρειας και πλήθος κόσμου που επευφημούσε τον νέο ποιμενάρχη φωνάζοντας με ενθουσιασμό το «Άξιος».
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Αδελαΐδα και τόνισε ότι «είναι τιμή και προνόμιο να έχουμε αυτές τις ημέρες κοντά μας τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Αυτή η ημέρα είναι ιστορική και όλοι εμείς και κυρίως εσείς οι Έλληνες θα την θυμόμαστε για το υπόλοιπο της ζωής μας».
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, αναφερόμενος με θερμούς λόγους τόσο στην παρουσία του Πρωθυπουργού όσο και του Επισκόπου Δορυλαίου και των πιστών. Δόξασε το Θεό για την εκλογή του, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει με συγκίνηση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Related posts