Αρχική > > ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ > Οικουμενικό Πατριαρχείο > Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην 10η Παγκόσμια Συνέλευση Θρησκευμάτων για την Ειρήνη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην 10η Παγκόσμια Συνέλευση Θρησκευμάτων για την Ειρήνη

Με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ξεκίνησε η 10η Παγκόσμια Συνέλευση Θρησκευμάτων για την Ειρήνη στην Lindau της Γερμανίας από 20-23 Αυγούστου 2019.

Μεταξύ των άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να παρευρεθούμε στη δέκατη συνάντηση της Παγκόσμιας Συνέλευσης Θρησκευμάτων για την Ειρήνη. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε, ειλικρινά, ότι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των Θρησκευμάτων για την Ειρήνη της Διεθνούς, από τη δημιουργία του το 1970, ήταν η ενθάρρυνση των θεσμών που βασίζονται στην πίστη να εδραιώσουν γόνιμη συνεργασία και ειλικρινή διάλογο με διάφορους ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο – το πολιτικό σκηνικό προς την κοινωνία των πολιτών, από τους διανοούμενους μέχρι τους επαγγελματίες, από τους θεολόγους έως τους τεχνοκράτες κλπ.»

Κλείνοντας ο κ. Βαρθολομαίος είπε: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Ζούμε σε έναν ατελή κόσμο και μαζί, μέσα από κοινές δράσεις και δημιουργικές πρωτοβουλίες, πρέπει να καταστήσουμε έναν καλύτερο κόσμο όχι μόνο για τη σημερινή γενιά αλλά και για εκείνους που θα έρθουν. Τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας αξίζουν έναν κόσμο ελευθερίας, συνολικής ειρήνης και δικαιοσύνης, γενναιοδωρίας και συμπόνιας, απαλλαγμένων από τη βία κατά της φύσης και των συνανθρώπων μας. Προσευχόμαστε ότι η ανανεωμένη αλληλεγγύη και φροντίδα για την οποία εργαζόμαστε όλοι θα γίνει μια ιερή προσφορά «για λογαριασμό όλων και για όλους». Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας».

Related posts