Αρχική > > ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ > Αρχιεπισκοπή Αμερικής > Η δωρεά $1.000.000 από την AHEPA για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη

Η δωρεά $1.000.000 από την AHEPA για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη

Η AHEPA εκπλήρωσε στο ακέραιο τη δέσμευσή της για δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων ($1.000.000) για την ανοικοδόμηση του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παραδίδοντας το ποσό που απέμενε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στο 97ο Ετήσιο Συνέδριό της στο Σικάγο.

Την επιταγή παρέδωσαν ο απερχόμενος ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Τζορτζ Λούκας (George E. Loucas) και ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Νικόλαος Καρακώστας (Nicholas A. Karacostas), ο οποίος επίσης υπηρέτησε ως επικεφαλής της Εκστρατείας της AHEPA για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου.

«Από το 1922, η AHEPA στάθηκε στο πλευρό της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, δημιουργώντας έτσι τους ‘Δίδυμους Πυλώνες του Ελληνισμού’ στην Αμερική τους οποίους βλέπουμε σήμερα», δήλωσε ο κ. Λούκας.

«Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στην οικογένεια της AHEPA, στο εκπληκτικό δίκτυο μας στις περιφέρειες, στα τμήματα και στα αφιερωμένα μέλη μας, όλοι αυτοί που κατέστησαν αυτή τη δωρεά ορόσημο πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρακώστας πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι ως ο μόνος μη θρησκευτικός οργανισμός που έκανε και εκπλήρωσε δωρεά 1.000.000 δολ. σε αυτή την εκστρατεία. Ταυτίζομαι με τα συναισθήματα του ύπατου προέδρου Τζορτζ Λούκα για την ειλικρινή εκτίμηση και ευχαριστία προς όλους τους δωρητές μας».

Επιπρόσθετα, ο κ. Λούκας και ο κ. Καρακώστας εμφανίστηκαν σίγουροι ότι ο Αγιος Νικόλαος θα ανοικοδομηθεί και πάλι ενώ εξέφρασαν την ελπίδα ότι η ολοκλήρωση της δωρεάς του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από την AHEPA θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα που χρειάζεται για επιπλέον στήριξη στις ανάγκες του έργου.

ekirikas.com

Related posts