28 Μαρτίου 2024

Εκατοντάδες πιστοί στην κατάθεση Θεμέλιου Λίθου στην Μητρόπολη Κυδωνιών

Παρουσία πλήθους πιστών και Κληρικών της Μητροπόλεως Κυδωνιών τελέσθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου έ.ε. η Ακολουθία του Αγιασμού και εν συνεχεία η κατάθεση του Θεμέλιου Λίθου του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνιών κ.Δαμασκηνό.

Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να θέσουμε το θεμέλιο λίθο του Αγίου Παϊσίου. Ένας νέος Άγιος της εκκλησίας μας κάτι που δηλώνει ότι η Εκκλησία μας κάθε περίοδο μπορεί να αναδείξει Αγίους.

Ευχόμαστε σύντομα αποπεράτωση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και να ερχόμαστε να τελούμε τη Θεία Λειτουργία και παράλληλα με μία πιθανή ανάπτυξη της περιοχής, ευελπιστούμε ότι θα γίνει και Ενοριακός Ναός. Μέχρι στιγμής θα ανήκει στην Ενορία του Αγίου Χριστοφόρου.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρωτ. Βασίλειο Φραγκιαδάκη Ιερατικό Προϊστάμενο της Ενορίας Αγίου Χριστοφόρου ο οποίος έχει την εποπτεία και επιμέλεια του έργου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους χορηγούς και την Ερανική Επιτροπή που ήδη έχει συγκεντρώσει ένα σεβαστό ποσό για να συνεχισθούν οι εργασίες για την υλοποίηση του ευλογημένου αυτού έργου.

Με συγκίνηση ομίλησε και ο υπεύθυνος της αποπεράτωσης του Ναού Πρωτ. Βασίλειος Φραγκιαδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμότατα τον Σεβασμιώτατο κ.Δαμασκηνό, προσφέροντας του, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης μία εικόνα του Αγίου Παϊσίου και ένα ξύλινο αναλόγιο.

Το παρών στην Ακολουθία και τελετή αντίστοιχα έδωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Ακρωτηρίου Γερόντισσα Θεοφόρα και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

Δείτε τις Φωτογραφίες