Αρχική > > Εκκλησία της Ελλάδος > Ιερά Αγρυπνία επί τη ιερά μνήμη της οσίας μητρός ημών Υπομονής

Ιερά Αγρυπνία επί τη ιερά μνήμη της οσίας μητρός ημών Υπομονής

8 Custom

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2019, τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης επί τη ιερά μνήμη της οσίας μητρός ημών Υπομονής, επί τη επετείω της αποφράδος ημέρας της υπό των Τούρκων γενομένης αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως και για την ενίσχυση στις εξετάσεις των φοιτητών/τριών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της πόλεώς μας και των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων.

  Κατά τις ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

  Προ της απολύσεως, τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του τελευταίου αυτοκράτορος των Ρωμαίων Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και πάντων των αναιρεθέντων και σφαγιασθέντων αδελφών εν τη αλώσει της βασιλευούσης των πόλεων.

  Κατά τη διάρκεια της ιεράς Αγρυπνίας, ετέθη προς προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη, προστάτου της Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κουλούμογλου

1 Custom

2 Custom

3 Custom

4 Custom

5 Custom

6 Custom

7 Custom

 

9 Custom

10 Custom

11 Custom

12 Custom

13 Custom

13a Custom

14 Custom

15 Custom

16 Custom

17 Custom

18 Custom

19 Custom

20 Custom

21 Custom

23 Custom

24 Custom

25 Custom

26 Custom

Related posts