21 Φεβρουαρίου 2024

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής προς τον Ποίμνιό Του

Προσφιλείς μου Πιστοί της Ελληνορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής:

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Μπορεί να είμαι «απών τω σώματι», όπως είπε κάποτε ο Απόστολος Παύλος, είμαι όμως ιδιαιτέρως παρών τη καρδία, τη διανοία και τω πνεύματι (Κορ. Α΄, 5:3). Ήθελα να αδράξω αυτή την ευκαιρία για να επικοινωνήσω μαζί σας μέσα από το υπέροχο εργαλείο της κοινωνικής δικτυώσεως και να σας μεταφέρω την μεγάλη επιθυμία μου να σας αγκαλιάσω όλους ως πνευματικά τέκνα και να σας εκδηλώσω την αγάπη με την οποίαν ο Θεός πλήρωσε την καρδιά μου για το πολύτιμο ποίμνιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα. Έχω ήδη λάβει και συνεχίζω να λαμβάνω θερμές ευχές και συγχαρητηρίους λόγους απ’ ολόκληρη την επικράτεια της Αμερικής οι οποίοι με ενθαρρύνουν. Θα γνωρίσετε πράγματα για μένα, αλλά εκείνο που πρωτίστως επιθυμώ να γνωρίζετε είναι ότι έρχομαι στην Αμερική όχι μόνον για να είμαι ο Αρχιεπίσκοπός σας, αλλά ο πνευματικός φίλος και αδελφός σας, ο υπηρέτης σας εν Κυρίω, ο συνεργάτης σας εν Κυρίω και ο συν-οικονόμος σας όλων των δωρεών του Θεού επί των Πιστών της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Μαζί θα φέρουμε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής στην υπέροχη συνειδητοποίηση ότι είμεθα Σώμα Χριστού και καθένας από μας πολύτιμο μέλος.

Σε σας και σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς Αδελφούς και Αδελφές ανά την Αμερική, κομίζω την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Έρχομαι κοντά σας ως αδελφός σας εν Χριστώ. Και στις 22 Ιουνίου, στην Ενθρόνισή μου, προσδοκώ να αγκαλιάσω και τους οικουμενικούς και διαθρησκειακούς φίλους μας καθώς και ολόκληρη την πλουραλιστική Αμερικανική κοινωνία η οποία υπηρετεί την ελευθερία της συνειδήσεως και την θρησκευτική ελευθερία με πάθος.

Ας είναι η περίοδος αυτή περίοδος ελπίδος και θετικής προσμονής για όλους μας. Έχουμε πολλά να επιτύχουμε μαζί, και με την χάρη του Θεού και τη δύναμή Του, θα είμεθα βέβαιοι νικητές.

Χριστός Άνέστη! Αληθώς Ανέστη!

Mετά πολλής αγάπης εν Χριστώ Αναστάντι,

† ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ