4 Μαρτίου 2024

Εκδημία Ιερέως Νικολάου Σέμπανελ στην Εκκλησία Πολωνίας – ΦΩΤΟ

Κείμενο: martyria.gr

Εκοιμήθη στο νοσοκομείο του Μπιάλιστοκ της Βαρσοβίας ένας από τους ποιο παλαιούς Ιερείς της Εκκλησίας της Πολωνίας, ο εφημέριος της ενορίας του Αγίου Ο Γεώργιος στο Siemianówka.

Εκοιμήθη σε ηλικία 84 ετών και ύστερα από 63 έτη Ιερωσύνης.

Στο σκήνωμα του πατέρα Νικολάου πραγματοποιήθηκε Ιερά Αγρυπνία υπό του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Χαϊνόφκα κ. Παύλου

Ο τάφος του ιερέα κυρού Νικολάου καλύφθηκε με πολυάριθμα λουλούδια που έφεραν οι ενορίτες που τόσο πολύ των αγαπούσαν.

 

 

στην 63η ιεροσύνη. Η όλη του ιερατική ζωή συνδέθηκε με τη Siemianówka, όπου από την αρχή εργάστηκε ως ιερέας ενορίας, ανεβάζοντας διαδοχικές γενιές ενορίων.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, το σώμα του καθυστερημένου Π .. Ο Νικόλαος μεταφέρθηκε από το Białystok στο Siemianówka. Οι ενορίτες από Siemianówka πήγαν να συναντήσουν τον ενοριανό τους ιερέα, ο οποίος τον συνόδευε στη συμπεριφορά από τα σύνορα της πόλης στον ίδιο το ναό.

Από τις πρώτες στιγμές στο φέρετρο με το σώμα του Fr. Οι ιερείς του Νικολάου Ευαγγέλιο. Τότε, ο παραστάτης της ενορίας, ιερέας Ο Walery Piotrowski γιόρτασε τη Λειτουργία των Προ-Ιερών Δώρων.

Στις 18.00, ο Επίσκοπος Hajnowski, Paweł, επέστρεψε στην εκκλησία Siemianski, η οποία μαζί με τον πολυάριθμο συγκεντρωμένο κλήρο, εξυπηρετούσε την πανικοκτονία.

Όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα στο φέρετρο του Fr. Ο Νικόλαος ήταν σε συνεχή προσευχή. Το Σάββατο το πρωί γιορτάστηκε ο Άγιος. Λειτουργία του Αγίου. Jan Złotoustego.

Στις 17:00 το Σάββατο, πολλοί κληρικοί από τους διακοσμητές Hajnowski, Bielski και Siemiatycki ασκούσαν μια βράδυ όλης της νύχτας, μετά την οποία ένας άλλος πανικός ήταν καλλωπισμένος. Η νύχτα από το Σάββατο έως την Κυριακή δαπανήθηκε να προσεύχεται και να διαβάζει την Αγία Ευαγγέλιο.

Την Κυριακή, ο Θρίαμβος της Ορθοδοξίας, η οποία είναι η πρώτη Κυριακή της Σαρακοστής, η κηδεία πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του εξοχότητά του Επισκόπου Παύλου hajnowski επικουρείται από διάφορους ιερείς. Στη συνέχεια έλαβε χώρα η κηδεία του ιερέα. Κατά τη διάρκεια αυτών των εορτασμών με τις λέξεις στην οικογένεια, ιερείς και πιστοί στράφηκε προς τον Παύλο και τον επίσκοπο Dean Περιφέρεια Hajnowski, ks.mitrat Michael Niegierewicz.

Σώμα του καθυστερημένου Π .. mitrates Szebelana Νικολάου μεταφέρθηκε στη νεκρική πομπή στο νεκροταφείο Siemianówka ολόκληρη την ενορία, όπου αναπαύονται κοντά στο νεκροταφείο της εκκλησίας του Αγίου ο μεγάλος μάρτυρας Παντελεήμων. Ένας ιερέας πήρε το λόγο πάνω από τον τάφο εξ ονόματος των ιερέων που έρχονταν από αυτήν την ενορία. Prot. Anatol Szymaniuk, μαθητής του Fr. Νικολάου.

Ο τάφος του ιερέα Ο Νικόλαος καλύφθηκε με πολυάριθμα λουλούδια που έφεραν οι ενορίτες και όλοι εκείνοι που ο Πρ. Ο Νικόλαος σεβαστός, αγαπούσε και θεωρούσε τον πνευματικό του πατέρα.

Στη μνήμη των πιστών, ο Πρ. mitrates Νικολάου Szebelana παραμένουν μέτριες ως εικόνα ενός ιερέα και ζήλο, ομολογητής ασθενή, έναν καλό άνθρωπο που υπηρέτησε πάντα καλές συμβουλές και παρηγορητικά λόγια. Ιερεύς αφιερωμένος απεριόριστα στην υπηρεσία της Εκκλησίας.

Αιώνια μνήμη του Fr. Βασίλη!