10 Δεκεμβρίου 2022

Διεξαγωγή εράνου της Ι. Μητροπόλεως Μόρφου για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική

Με αγωνία και βαθύτατη θλίψη παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα από τις 23 Ιούλιου και είμαστε μάρτυρες των μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στην περιοχή της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και,  συμπάσχουμε με τον πόνο των πυρόπληκτων αδελφών μας. Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, άνθρωποι πέθαναν με φρικτό τρόπο, άλλοι έχουν τραυματιστεί, πολλοί αγνοούνται, πολλοί έμειναν άστεγοι, περιούσιες καταστράφηκαν και οι μάχες με τις φλόγες συνεχίζονται.

Ενώπιον, αυτού του δράματος που περνούν οι αδελφοί μας δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι, αλλά έχουμε χρέος να θυμηθούμε αυτό που ο Κύριος μας είπε: «εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε» και όλοι να  ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ούτως ώστε να απαλύνουμε τον πόνο των πυροπαθών αδελφών μας, τον πόνο των συνανθρώπων μας, τον πόνο του ελληνικού λαού. 

Για τον λόγο αυτόν απευθύνουμε θερμή έκκληση προς τα φιλάνθρωπα  αισθήματα όλων, όπως προσφέρετε γενναιόδωρα στον έρανο που θα διεξαχθεί σε όλους τους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της ερχόμενης Κυριακής 29 Ιουλίου 2018, προς ανακούφιση των πασχόντων αδελφών μας. 

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου Ιησούς Χριστός, να αναπαύσει τους κεκοιμημένους αδελφούς μας και να απαλύνει τον πόνο των πληγέντων αδελφών μας.

Διαβάστε επίσης:

-Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Μητρόπολη Βεροίας (ΦΩΤΟ).

-Εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Μητρόπολη Δημητριάδος (ΦΩΤΟ).