25 Απριλίου 2024

Έκκληση του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου για βοήθεια προς τον ελληνικό λαό.

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, με όλες τις κόρες και τους γιους του, θεωρεί ηθική υποχρέωσή του να λάβει πρακτικά τη συμμετοχή της στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις τρομερές πυρκαγιές που μαστίζουν αυτές τις μέρες τον αδελφό ελληνικό λαό.

Ακούμε στις ειδήσεις για ανθρώπινα θύματα και τεράστιες υλικές ζημιές. Επίσης ακούσαμε στις ειδήσεις ότι υπάρχουν περισσότερα από εβδομήντα άτομα οι οποίοι είναι νεκροί, αρκετοί αγνοούμενοι, υπάρχουν πολλές απώλειες σε δάση, ελαιώνες και οπωρώνες, αλλά και καταστροφές σε ολόκληρους οικισμούς γύρω από την Αθήνα. Και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, υπάρχουν έντονες, δυστυχώς, δασικές πυρκαγιές, οι οποίες έχουν και αυτές αρκετές απώλειες.

Το καθήκον μας είναι να μοιραστούμε τον πόνο και την οδύνη του κάθε γείτονα, χωρίς εξαίρεση, ειδικά του αδελφού ελληνικού λαού.

Τα αγαπημένα μας πνευματικά παιδιά, καλούνται, εντός των ορίων των δυνατοτήτων τους, όπου και να βρίσκονται σε ενορίες και μητροπόλεις να συγκεντρώσουν βοήθεια την οποία θα στείλουμε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Καλούμε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις κατασκευαστικές και ξυλουργικές εταιρείες να βοηθήσουν στην κατασκευή και αποκατάσταση των καμένων σπιτιών στις πληγήσες περιοχές.

Είμαι πεπεισμένος πως εμείς, οι Ορθόδοξοι Σέρβοι, ως έθνος που ξέρουμε από πόνο, θα κατανοήσουμε και το πόνο των αδερφών μας στην ελλάδα, “για να λάβουν το έλεος και να βρούμε χάρη για την έγκαιρη βοήθεια” (βλέπε Εβρ. 4, 16), η οποία θα σημαίνει πολλά σε όσους έχουν ανάγκη!

Ο Σέρβος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος

Διαβάστε επίσης:

-Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: «Αυτές τις ώρες είμαστε κοντά στον Ελληνικό λαό».

-Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τις πυρκαγιές.

-Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» πλάι στους πυροπαθείς.

-Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου κοντά στους πυρόπληκτους.

-Η Ελληνική ομογένεια της Μελβούρνης στο πλευρό των πληγέντων από τις φωτιές.