26 Ιουνίου 2022

Φθιώτιδος: »Οι προσευχές των Αγίων και των Ηρώων της Μακεδονίας θα δώσουν την λύση»

Ηχηρό παρόν έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου, ο ιερός κλήρος, ο φιλόπατρις λαός και οι αρχές της Φθιώτιδος στο Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Μακεδονίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αθανασίου Διάκου στην πόλη της Λαμίας.

Μετά από πρωτοβουλία Εκπολιτιστικών Συλλόγων, πολιτών και άλλων φορέων του τόπου μας, το Συλλαλητήριο αυτό ήταν το πρώτο, το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπίων.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, κάτω από την σκιά του Ανδριάντος του Εθνομάρτυρος Αθανασίου Διάκου, του Ήρωος Σύμβολο της λεβεντογέννας και Ηρωοτόκου Ρούμελης και ολοκλήρου της Ελλάδος, ένωσαν τις φωνές τους, υπερασπιζόμενοι την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και με Εθνική υπερηφάνεια έδωσαν το μήνυμα ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!

Προσκεκλημένος για να απευθύνει τον πατρικό του χαιρετισμό ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος με εμφανή την συγκίνηση αναφέρθηκε στην Ιστορικότητα της Ελληνικής γης της Μακεδονίας και στην επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί μη εκχωρήσεως του ονόματος της Μακεδονίας ή παραγώγου του καθώς και στην δύναμη της ανατροπής αποφάσεων που έχει ο λαός, ο οποίος είναι και ο φύλαξ και υπερασπιστής των Ιερών και των Εθνικών αξιών.

Ο Ποιμενάρχης μας δακρυσμένος αναφέρθηκε στους Ήρωες Μακεδονομάχους Αρχιερείς, Ιερείς και απλούς πολίτες, οι οποίοι κατά την διάρκεια του Μακεδονικού αγώνος έχυσαν το αίμα τους υπερασπιζόμενοι την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την διαφύλαξη της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας του Έθνους μας.

Έκλεισε τέλος τον σύντομο χαιρετισμό του, με μια ελπιδοφόρα προοπτική, δίδοντας το αισιόδοξο μήνυμα, ότι οι προσευχές των αγίων και των Ηρώων της Μακεδονίας είναι αυτές που θα δώσουν την λύση σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή που διέρχεται η Πατρίδα μας.

Στην συνέχεια και σύμφωνα με το πρόγραμμα χαιρετισμούς απηύθυναν: η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φθιώτιδος κ. Συμέλα Πατσινακίδου, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Καταδρομέων κ. Κωνσταντίνος Πανέτσος, Εκπρόσωπος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφικτυόνων Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Ηλιόπουλος και ο Πρόεδρος του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» κ. Παναγιώτης Ντούρος.