Αρχική > > ΙΕΡΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ > Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας > Γαλλίας Εμμανουήλ: “Προσευχόμαστε για την ενότητα της Εκκλησίας”

Γαλλίας Εμμανουήλ: “Προσευχόμαστε για την ενότητα της Εκκλησίας”

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Κυριακή των Αγίων 318 Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοπρ. π. Pierre Kazarian.

Στο μεστό κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και τη συμβολή των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων στην ενότητα και στερέωση της Εκκλησίας στα πρώτα βήματά της, αμέσως μετά τους μεγάλους διωγμούς της Εκκλησίας τους πρώτους τρεις αιώνες. Χαρακτηριστικά είπε «η διακονία μας μέσα στην Εκκλησία είναι κοινή για όλες τις γενεές στο πέρασμα των αιώνων διότι τα δεδομένα αλλάζουν με το χρόνο, η Εκκλησία όμως ως σταθερή βάρκα σωτηρίας μας προστατεύει και μας οδηγεί στον Χριστό. Η ανάγκη της συμβολής μας στα δρώμενα για τη διατήρηση “της των πάντων ενώσεως” είναι απαραίτητη, κυρίως με την προσευχή του καθενός μας. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με πολέμους και διωγμούς των Χριστιανών αλλά και πολλούς κινδύνους διαίρεσης και σχισμάτων, είναι απαραίτητο να κάνουμε ότι μπορούμε να διατηρούμε πνεύμα ενότητας».

Related posts